Cloud Forest, Gardens by the Bay

Categories:

layered glass, feature wall, digital printing, sandcarving

Cloud Forest, Gardens by the Bay

  PROJECT INFO  

Location

Singapore

Completed By

2018

Artist

Sara Chöng

Designer

Glass Processes Used

Digital Printing, Sandcarving, Lamination + Metal works

Specific Products Used

Customized

Architect

Installed By

Synergraphic

DESCRIPTION

This softly illuminated 16-metre feature wall rose from an artwork by commissioned illustrator Sara Chong and was interpreted by our team into an elegant and stunning feature wall of 3 layers - combining modern and traditional techniques of digital printing and sandcarving.

Synergraphic undertook the design, engineering, fabrication and installation of the metal frame and lighting as well. Framework and track system were also designed and built by our in-house engineers. It has easy-sliding

Photos by Synergraphic.

RELATED PRODUCTS
WhatsApp Image 2021-03-19 at 12.09.02 PM

ATMOS Collection

Digital Print

WhatsApp Image 2021-03-19 at 12.09.02 PM

Satin Glass

Collection

RELATED PROJECTS